Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
mateusz barnas Łukasz Ch (7011 niezalogowanych)
Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie regulaminu portalu
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
2013 napisał:
]
stawka 500 tys.rocznie to juz powazne stanowiska,a nie jakis smieszny technolog nie wiadomo od czego,bez znajomosci jezyka,ciekaw jestem co za pracodawca porwal sie na niego [/quote]

No to wypada podziekowac i byc szczesliwym : )
ja bez jezyka i na "mniej powaznym stanowisku" wyhaczam 500t/rok

aaaaaaaaaaa to "tylko" kierowca C+E

ps. było sie na kierowce uczyc, a nie mgr-y i inne stwory
Ja mam srednie > srednio pisze, srednio czytam,srednio ogarniam,etc....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Anna P
(brunette86)
Wiking
500tyś koron jak na początek to bardzo dobre pieniądze. Myślę, że z czasem będzie jeszcze lepiej bo bez problemu można w Norwegii zarobić więcej na rok, ale jak na początek to bardzo dobrze.
Jeśli chodzi o ulgę 10% to jest to standardowa ulga dla cudzoziemców przez pierwsze dwa lata niezależnie od wszystkiego. Nie można tylko z niej skorzystać jeśli rozliczasz się jako pendler (jako pendler można się rozliczyć jeśli się ma żonę, albo jest się osobą samotną, ale posiada się mieszkanie na własność w Polsce). W innym przypadku przez dwa pierwsze lata przysługuje Ci ulga 10% dla cudzoziemców.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
137 Postów
Damian C
(dpcphoto)
Stały Bywalec
marianekk napisał:
klimek napisał:
Jak nie lubię fioletowego to muszę mu przyznać rację. Porównywanie normalnego tygodnia pracy z mieszkaniem w samochodzie to jak porównanie miodu do gówna, wspólna jest czasami konsystencja i tylko tyle.
I żeby dowalić do pieca- po 500 tys to mają mechanicy samochodowi którzy znają się na swojej robocie, oczywiście. Mówię tu o 37,5h tygodniowo bez jakichkolwiek nadgodzin. W systemie bonusowym stosowanym na warsztatach samochodowych każda nadgodzina obniża bonus.

ale z was gamonie....

nie zauwazyliscie miedzy wierszami..... swistaka (?)
zwykłe forumowe trole z was, ze o zazdrosci nie wspomne
A najbardziej rozjebał mnie mr.purple, który kupił lejce, które go upowazniaja do jazdy....niczym
Co do warsztatów i ich pensji, to powiem tak > wykwalifikowany mechanik z jezykiem norw.w Scania Drammen wyłapie ca 350t/rok!
Praca na dwie zmiany(40h/tydz)+plus duty w weekendy(czasem)!
wiec jebnij sie w łeb @klimku jakze przemadrzały
ja sie niczym nie chwale, bo nie ma czym, choc dla wiekszosci z was takie pieniadze sa NIEOSIĄGALNE i prędko nie bedą! nawiązałem do tematu, ze "trzeba byc super wykształconym fachowcem" zeby przytulic 500tys!
Ja w jakims tak stopniu jestem fachowcem, ale nie konczyłem smiesznych studiów za ciezkie pieniadze(rodziców),a połowke przytulam
aaaaaaaaaaaaaaaaa FIOLET > tu mam gwózdz prodramu dla ciebie: ferjepenger+zwrot podatku u marianka to 110tys nok! Ty tyle rocznie nie masz tej swojej "kuroniówki" cioto
Warto było sie uczyc na.....kierowce (?)
Pozdrawiam zawodowych>szerokosci

ps: @chjusta > prawdaz

Jak widać pojęcie ''wykwalifikowany'' jest pojęcie względnym. Ja się naprawdę nie orientuje jakie są stawki dla mechaników ciężarówek, współczuję jedynie że takie niskie. Zwróć tylko uwagę, że ten mechanik i tak ma lepiej niż ty. Osobiście nie zdecydował bym się na bycie kierowcą zawodowym. To dobre dla ludzi samotnych. I żeby uprzedzić twoje ewentualne pytania- moje kategorie to B,C i D.
W jakimś tam stopniu jesteś pewnie fachowcem tylko że według mnie to jeden z najłatwiejszych zawodów na świecie. Robisz prawo jazdy i jeździsz, zero rozwoju.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok